Haberler

 

Aşırı parlak yeni tip süpernova keşfedildi

Amerikalı astronomlar, uzayda çok daha uzağa, zamanda da daha eskiye gitme olanağı sağlayabilecek, diğerlerinden 10 kat parlak yeni bir tip süpernova (şiddetli yıldız patlamaları) tespit etti.

 

 

Süpernova patlaması görüntülendi!

Süpernova patlaması görüntülendi!  Astronomlar, şimdiye kadarki en parlak Süpernova'yı patladıktan sadece 11 saat sonra görüntülediler

Article 15 yıldır gökcisimlerini inceleyen Hubble teleskopu, ‘V838 Mon’ adlı yıldızın patlamasını işte böyle görüntüledi.

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi’nin (NASA) Hubble adlı uzay teleskopu, bir yıldız patlamasını işte böyle görüntüledi. ‘V838 Mon’ adı verilen yıldız patladıktan sonra yayılan ışık demetleri, karanlık uzayın derinliğinde büyüleyici bir görüntü sergiledi. Dünya’dan 20 bin ışık yılı uzaklıkta bulunan yıldızın astronomlar tarafından 2002′de keşfedildiği, o günden beri etkileyici görüntüler elde edildiği bildirildi.

Okyanusa düşecek
Fotoğraf, ışık yansımaları yaratan patlamayı gösteriyor. Samanyolu’nun derinliklerinde toz bulutu girdabıyla çevrili olan dev yıldız, rengarenk pırıltılar saçıyor. Bu muhteşem görüntüleri gönderen ve 15 yıldır 20 binden fazla gökcismini izleyen Hubble’ın, yakında emekli olacağı belirtiliyor. 2011 ile 2013 arasında görevini James Webb teleskopuna devredip, yörüngeden çıkarak okyanusa düşmesi bekleniyor.

Kaynak : E-kolay